Wat is epoxy coating?

Epoxy coating is een coatingvloer op basis van epoxyhars. Deze vloer is geschikt voor ruimten met een lage mechanische belasting, waar netheid uiterst belangrijk is. HygiŽnische vloeren worden soms uitgerust met een epoxycoating, maar ook archief- en technische ruimten, bedrijfshallen en kleedruimten moeten gemakkelijk stofvrij te houden zijn. Daarnaast heeft epoxycoating een beschermende functie voor bedrijfsvloeren. Zo behoedt de vloercoating tegen rode wijnvlekken, diesel, motorolie, petroleum, zuren, . Daarom zien we ook vaak toepassingen in garages, ateliers, drukkerijen, opslagplaatsen en parkings. De epoxy coating van FTB Remmers is vloeistofdicht, vlak en slijtvast. Alle RAL kleuren zijn verkrijgbaar. De levensduur van de vloer bedraagt zo'n 3 tot 5 jaar.

Hoe wordt de coating aangebracht?

Het aanbrengen van de tweekomponenten epoxyverf gebeurt met een borstel op een ondergrond die effen, vormvast, proper en vochtvrij moet zijn. Dit is noodzakelijk om een goede hechting te bewerkstelligen. Indien er scheurtjes zouden zitten in de onderliggende betonvloer, moeten deze eerst hersteld worden.

PUR of epoxy coating: wat te kiezen?

Weet u niet zeker wat de beste oplossing voor uw situatie is, contacteer dan FTB Remmers. Wij zoeken samen met u naar de beste uitkomst.

- Webdesign en internet marketing door Flexties -